Spaarrentes-vergelijker.nl

Deposito sparen

Een vaste rente binnen een afgesproken termijn

Bij deposito sparen spreek je van te voren een spaartermijn (ook wel deposito termijn) af. Binnen deze spaartermijn krijg je een vaste rente over je spaargeld. De deposito termijn van varieren van een paar maanden tot twintig jaar, en hoe langer je geld vaststaat des te meer rente ontvang je. Bij sommige deposito's stort je eenmalig een bedrag en bij andere kun je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag bijstorten.
Als je je spaargeld een jaar of langer kunt missen is deze spaarvorm zeker geschikt, als je altijd bij je spaargeld wilt kunnen is deposito sparen minder geschikt. Je kunt je geld wel eerder opnemen, maar banken rekenen daar forse boeterentes over, dus dat is niet aan te raden. Wil je regelmatig bij je spaargeld, open dan een spaarrekening zonder voorwaarden.

Voorwaarden deposito sparen

De voorwaarden kunnen sterk verschillen per aanbieder dus deze goed vergelijken voor een deposito spaarrekening opent. De belangrijkste voorwaarde is de hoogte van de boete bij een tussentijdse opname. Deze is vaak verbonden aan de hoogte van de rente, de duur dat het geld vastgezet is en hoeveel maanden je te vroeg opneemt. Kijk ook goed naar de minimale spaarduur (deposito termijn) om de hoogste rente te kunnen ontvangen. Bekijk ook goed of je tussentijds meer geld mag bijstorten en wat de voorwaarden dan zijn voor dat extra gestortte bedrag.